Thuisaccu aangeschaft ? Af 7 mei ‘ 24 VERPLICHT registreren!

Of dit nu verdere betutteling is door de netbeheerder(s) laat ik maar even in het midden ; in ieder geval het onderstaande op het forum van Tweakers (= bronvermelding ) gelezen :slight_smile:

“ Thuisaccu registreren. Voorheen kon dit alleen met een vinkveld worden aangegeven bij het registreren van zonnepanelen.

Netbeheer Nederland, een vereniging van alle elektriciteit- en gasnetbeheerders in Nederland, schrijft dat het verplicht is om een thuisbatterij te registreren. De vereniging wijst naar de Europese verordening Requirements for Generators (RfG) en de Demand Connection Code (DCC). Door de registratie hebben netbeheerders meer zicht op de belasting van hun elektriciteitsnet.

“Eigenaren met geregistreerde productie-installaties met het vinkveld ‘Opslag aanwezig’ aangevinkt, zullen door hun netbeheerder worden aangeschreven om te controleren of daadwerkelijk sprake is van een thuisbatterij. Indien sprake is van een thuisbatterij, zal worden verzocht deze apart te registreren via energieleveren.nl”, schrijft Netbeheer Nederland.”

Drentse groet,
Tjerk

1 like

das niet zo vreemd en iedereen met zonnepanelen zijn dat ook verplicht.

En als mensen nou zouden begrijpen waar het voor was zou er misschien minder storingen of uitvallen op het net zijn en niet te vergeten minder snel zonnepanelen die uitvallen.

Deze data wordt nl gebruikt om dit te voorkomen, zo willen ze sneller hoofdkabels trekken naar de voedingskast.

Bij ons kwamen ze zelf elke huiskabel vernieuwen bij mensen die zonnepanelen op het dak hebben liggen.

Zo kregen we ook nieuwe ook nieuwe transformator huisjes in de wijk en sindsdien hebben we geen storing meer gehad!

MaJa… doordat mensen het nut er niet van inzien, registreren mensen dat niet en hebben we vaker uitval helaas l