Overvoltage zichtbaar maken in nieuwe tool HomeWizard

Zojuist uit de nieuwste nieuwsbrief van HomeWizard geplukt…


Grafiek overvoltage: inzicht in netspanning

Zie of het net overbelast is en de omvormer van je zonnepanelen uit kan vallen. Als jouw slimme meter deze informatie doorgeeft, kun je de nieuwe grafiek nu vinden in je overzicht in de app door helemaal naar onder te scrollen. Je hebt voor deze functie Energy+ nodig.

Een krachtige tool om op tijd actie te ondernemen om mogelijke uitval van jouw omvormer te constateren en voorkomen. De overvoltagegrafiek toont de maximale netspanning die op dat moment op je hoofdaansluiting wordt gemeten. Afhankelijk van jouw aansluiting zie je 1 of 3 voltagelijnen.

Wil je weten wat de overvoltagegrafiek inhoudt en wat je kan doen wanneer je omvormers uitvallen, lees dan het artikel: wat is de overvoltagegrafiek?

Upgraden naar Energy+

Load balancing: de energiestromen in jouw huis in balans

Met de opkomst van elektrische laadpalen, kan het stroomverbruik in huis snel toenemen. Vooral wanneer je tegelijkertijd gaat laden als grootverbruikers aan staan, zoals drogers of tijdens het koken. Dit kan leiden tot overbelasting, met stroomuitval als gevolg. Load balancing is een techniek waarbij de hoeveelheid stroom die de laadpaal nodig heeft, wordt afgestemd op het verbruik van al je andere apparaten in huis op dat moment. Zo blijft het stroomverbruik in je woning in evenwicht en voorkom je storingen.

Dankzij integraties die Peblar en Alfen aanbieden, kunnen onze gebruikers hun huis als het ware ‘in balans’ houden. Tijdens het installeren van een laadpaal wordt het wifinetwerk gescand op zoek naar onze P1 Meter. Hierna houdt jouw laadpaal rekening met de energiebalans in huis.

Lees artikel: wat is load balancing?

Optimaal gebruikmaken van je eigen zonne-energie :sunny:

De beste maanden voor zonnepanelen zijn aangebroken! Met opkomende terugleverboetes wordt het steeds belangrijker om optimaal gebruik te maken van je eigen zonne-energie. De volgende twee taken helpen jou hierbij:

Wassen en drogen op je eigen energie
Dankzij de samenwerking met Home Connect kan je jouw wasmachine, droger en vaatwasser slim schakelen op zonne-energie. Dit betekent dat je kunt profiteren van de zonne-energie die je zelf opwekt. Eén keer een slimme taak opzetten en je programma’s draaien automatisch wanneer dit het voordeligst is. Je hoeft alleen maar ‘Remote Start’ in te stellen tijdens of na het inladen van je wasmachine, droger en vaatwasser van o.a. Bosch en Siemens.

Lees hier hoe je dit opzet

Energy Socket
Met een EnergySaver-taak kan je ook jouw Energy Socket slim schakelen op basis van de huidige teruglevering van je zonnepanelen. Dit doe je door simpelweg een zonnetaak in te stellen in de app. Zo maken we duurzaamheid niet alleen effectief, maar ook betaalbaar!

Meer weten over slimme taken

Groet,
Tjerk :nerd_face:

1 like

Ik had het ook gelezen, ook heb ik de plus versie….
Maar kan het niet terugvinden in de app?