Binnenkort bij LIDL.. maar kan dit zomaar via je meterkast?

Na de binnenkort te verwachten ‘ stekkeraccu ‘ van HomeWizard gaan waarschijnlijk ‘ stekker- zonnepanelen ‘ binnenkort een vlucht nemen, zèker bij appartement- en flatbewoners die ook nog even van het salderen willen profiteren nu het nog kan.

Bij LIDL Duitsland al volop verkrijgbaar voor net iets meer dan 300 euro, inclusief omvormer en simpel aan te sluiten op een bestaand stopcontact middels stekker maar… is dit zonder tussenkomst van een installateur nog wel verantwoord ?
Er is dan nl. geen aparte groep voor en hoe zit het dan met de bestaande aardlekschakelaar ?

Vanmorgen DIT gelezen in het ‘ Dagblad van het Noorden ‘:

“ Bij de supermarkten van Lidl in Duitsland zijn binnenkort twee zonnepanelen voor aan balkons te krijgen voor nog geen 300 euro, inclusief omvormer. Dat kan een uitkomst zijn voor bewoners van appartementen, die de panelen zelf kunnen bevestigen aan hun balkon en met een stekker in het stopcontact kunnen aansluiten. Zij hebben nu vaak geen dak waarop zij panelen kunnen neerleggen voor het opwekken van hun eigen stroom.

Volgens een Lidl-woordvoerder zijn de zonnepanelen vanaf volgende week ook in Nederlandse vestigingen te koop. „Deze panelen voldoen uiteraard aan alle kwaliteitseisen en wetgeving. Voor deze panelen geldt: op = op.”

Bouwmarkt Praxis verkoopt al soortgelijke panelen. “

Groet uit Drenthe,
Tjerk

Ter info :
De razend populaire duitse advertentie … ( voor de gegevens :innocent:)

secusteks bestaan al 25jaar waren toen en nu nog steeds een van de betere stekker klare omvormers dus zou niet weten waarom niet, behalve dat je wel ff moet tellen met hoeveel er wel of niet op je stopcontact kunnen.

en de stekkerklare accus of installatie wil ik juist niet ivm salderen, maar de ellende erna, wij verbruiken 5 tot 15Kw per nacht. toch zonde.

1 like

Dan bespaar je bij ff wachten op Lidl dus interessant meer…:wink:

1 like